Jövőre szénsemleges lesz a Google-termékek kiszállítása

2019.08.06. · TECH

A Google 2022-ig minden saját márkás hardverét részben újrahasznosítható anyagokból gyártja majd – jelentette be a cég a hivatalos blogján. A fogadalomtétel a Made by Google termékcsaládba tartozó hardverekre érvényes, jelenleg ide tartoznak a Pixel okostelefonok, a Pixelbook laptopok, a Google Home és Nest hangszórók-okosasszisztensek, valamint különböző tartozékok, például a telefontokok vagy a vezeték nélküli töltők.

Elsőként a Chromecast készülékek anyagába kezdtek újrahasznosítható műanyagokat beépíteni, majd a Google Home termékek gyártásánál használtak fel műanyagpalackokat. A cég szerint ez eddig organikusan történt, az egyes mérnökök saját indíttatásából: „el kell vele bíbelődni egy darabig a laborban, amíg kifejlesztenek ilyen anyagokat, de ahelyett, hogy a termék leadásának határideje miatt aggódnának a mérnökök, ez még motiváló is számukra” – mondta a Fast Companynek Ana Corrales, a Google hardverosztályának operatív igazgatója.

photo_camera A Google hardverei

Emellett arra is ígéretet tett a cég, hogy 2020-ra minden szállítmánya szénsemleges lesz, vagyis a termékek szállítását üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül fogják megoldani. A cég az elmúlt két évben fokozatosan állt át a légi szállításról a teherhajókra, így 2017-ről 2018-ra már 40 százalékkal csökkentette a kiszállításból adódó kibocsátásait.

Anna Meegan, a Google hardver-fenntarthatósági vezetője szerint ez új kihívások elé állítja a céget: pontosabban össze kell majd hangolni a gyártás és a kiszállítás folyamatát, mivel hajókkal lassabban tudják célba juttatni a termékeket, mint repülőgépekkel.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás