Elpusztult Lewis, a tűzből kimentett, világhírűvé vált koala

2019.11.26. · majom

Az elmúlt hetekben súlyos erdőtüzek pusztítanak Ausztráliában, jelenleg éppen Sidneyt borítja be áthatolhatatlan füstfelhő, amin a viharok sem segítettek. A katasztrófa jelképévé vált idén egy koala, amelyet a múlt héten egy Tony Doherty nevű nő a saját blúzába burkolva mentett ki a tűzből Új-Dél-Wales államban. A koala, mint az alábbi videó is mutatja, szívszaggatóan sírt, miközben Doherty egy vizespalackból locsolgatta. 

link Forrás

A videó pillanatok alatt elterjedt, és világhírűvé tette az állatot, amelynek megmentője az Ellenborough Lewis nevet adta egyik unokája után.

Lewist megmentése után sürgősen a Port Macquarie-i állatkórházba szállították, ahol Doherty később meg is látogatta (az alábbi videón 1:27-től látható). A koala a kórházban oxigént és rengeteg folyadékot kapott, égett mancsait bekötözték, és a látogatás idején már az odakészített eukaliptuszlevelekbe is belekóstolt. 

link Forrás

Kedden mégis rossz hírek jöttek Lewisról: mint az állatkórház jelentette, úgy döntöttek, elaltatják az állatot. „Ahogy korábban írtuk, az égési sérülések súlyosbodhatnak, mielőtt meggyógyulnának”, és Lewis esetében éppen ez történt, az állatorvosok nem láttak többé esélyt a javulásra a négy mancsán, orrán, első lábain és hátsó lábai belső oldalán megégett koalánál.

link Forrás

Az állatkórház jelenleg égési sérült koalákkal van tele, és ha felépülnek, akkor is kérdéses, hogy túlélnek-e. Port Macqarie környékén ugyanis a lángok martalékává vált a koalák élőhelyének egyharmada.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás