Hurrikán szabadította ki a hiénakutyákat egy angliai vadasparkban, mészárolni kezdték a növényevőket

Támogasd a tudomány népszerűsítését, segítsd a munkánkat!

Az elmúlt héten Európán végigszáguldó Ciara viharciklon Angliában nem várt pusztítást okozott. 

A Brit-szigeteket 15 méteres hullámokkal és 150 kilométeres óránként sebességű széllökésekkel ostromló vihar a közép-angliai West Midland Safari Parkot sem kímélte. Az infrastruktúrában okozott kár mellett Ciara 12 afrikai vadkutyát, más néven hiénakutyát (Lycaon pictus) is kiszabadított kifutójából – számolt be róla a BBC.

A kiaszabadult ragadozók vasárnap a korai órákban összesen 16 állatot gyilkoltak le a park területén. A vadkutyák terítékén 6 mezopotámiai dámvad (Dama mesopotamica) és 10 sörényes juh (Ammotragus lervia) szerepelt. 

Afrikai vadkutyák a dél-afrikai Kruger Nemzeti ParkbanFotó: Patrice Correia/Biosphoto

A portyának a vihar elvonultával a gondozók vetettek véget, visszazárva kifutójukba a vadkutyákat, amelyeknek a vadaspark kerítésrendszere miatt arra már nem volt esélyük, hogy a szósz mellett mezőgazdaságáról is ismert Worcestershire megye állattartó telepein is garázdálkodhassanak.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: