Hurrikán szabadította ki a hiénakutyákat egy angliai vadasparkban, mészárolni kezdték a növényevőket

Az elmúlt héten Európán végigszáguldó Ciara viharciklon Angliában nem várt pusztítást okozott. 

A Brit-szigeteket 15 méteres hullámokkal és 150 kilométeres óránként sebességű széllökésekkel ostromló vihar a közép-angliai West Midland Safari Parkot sem kímélte. Az infrastruktúrában okozott kár mellett Ciara 12 afrikai vadkutyát, más néven hiénakutyát (Lycaon pictus) is kiszabadított kifutójából – számolt be róla a BBC.

A kiaszabadult ragadozók vasárnap a korai órákban összesen 16 állatot gyilkoltak le a park területén. A vadkutyák terítékén 6 mezopotámiai dámvad (Dama mesopotamica) és 10 sörényes juh (Ammotragus lervia) szerepelt. 

Afrikai vadkutyák a dél-afrikai Kruger Nemzeti ParkbanFotó: Patrice Correia/Biosphoto

A portyának a vihar elvonultával a gondozók vetettek véget, visszazárva kifutójukba a vadkutyákat, amelyeknek a vadaspark kerítésrendszere miatt arra már nem volt esélyük, hogy a szósz mellett mezőgazdaságáról is ismert Worcestershire megye állattartó telepein is garázdálkodhassanak.

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: