Hogyan lehetne javítani Budapest és a vidék levegőminőségén?

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A légszennyezettség miatt egy Magyarországon élő ember átlagosan négy hónapot veszít el az életéből a szálló por koncentrációja miatt, és a rossz levegő még a koronavírusnak is kedvez. Mint beszámoltunk róla, e két riasztó jelenség is terítékre került az Energiahajó nevű (az Energiaklubbal és a Trip hajóval közösen szervezett) rendezvénysorozatunk napokban lezajlott, második online beszélgetésén, amelyen szakértőink a magyarországi levegő minőségének témáját járták körül, és azt, hogy milyen eszközökkel lehetne javítani a légszennyezettségi adatokon, hogyan lehetne gátat vetni az energiaszegénységnek, és miért lenne érdemes már holnaptól szemléletformáló kampányokat indítani az energiahatékony fűtési praktikák témájában.

A Facebookon élőben közvetített eseményen Lehoczky Annamária éghajlatkutató, Csontos Csaba energiaszegénység-szakértő és Szabó Árpád urbanista vitázott, Orbán Gábor, az Energiaklub ügyvezető igazgatója pedig moderált. A rendezvénysorozat a klíma, az épített és természetes környezet, illetve az energiahatékonyság témáin belüli legégetőbb kérdésekre keresi a válaszokat szakértő vendégeink segítségével. Az első néhány eseményt Budapestnek szenteljük.

A beszélgetés már elérhető videó- és podcastcsatornáinkon is: Az Energiahajó második epizódját a Qubit Podcast alatt tudod meghallgatni:  Spotify-onGoogle Podcasts-onApple Podcasts-onRSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!  

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!