81 évesen meghalt William Shakespeare, az első brit férfi, akit beoltottak koronavírus ellen

2021.05.26. · koronavírus

December 8-án adták be az első koronavírus elleni vakcinákat az Egyesült Királyságban, ezt joggal lehetett történelmi pillanatnak nevezni, mivel az ország a világon elsőként kezdte el a lakosság beoltását. Elsőként egy 90 éves észak-ír nő, Margaret Keenan kapta meg az oltást, a második pedig a 81 éves William ‘Bill’ Shakespeare volt, akit a coventry-i egyetemi kórházban oltottak be a Pfizer/BioNTech frissen engedélyezett vakcinájával.

A férfi családja közlése szerint nemrég sztrókot kapott, és csütörtökön meghalt ugyanabban a kórházban, ahol beoltották.

Shakespeare felesége, Joy, akivel 53 éven át voltak társak, a kórházon keresztül azt üzente, férje hálás volt, amiért az elsők között kaphatta meg a koronavírus elleni oltást. „Nagyon büszke volt erre. Örült neki, hogy ennyit foglalkozott ezzel a média, és hogy pozitív változást vihetett sok ember életébe. Gyakran beszélt erről másoknak, és mindenkit arra biztatott, hogy amilyen gyorsan csak tudja, oltassa be magát” – idézte Joy Shakespeare-t a közlemény.

link Forrás

Az első beoltott férfit a család szerint nem csak a neve teszi különlegessé: amatőr fotós volt és óriási jazzrajongó, emellett több mint húsz éven át a civil önkormányzat (parish council) helyi iskolákban tevékenykedő tagja.

photo_camera Fotó: JACOB KING/AFP

Mióta Shakespeare-t beoltották, már a brit lakosság több mint 56 százaléka megkapta valamelyik koronavírus elleni vakcina első adagját, jelenleg a 30 év fölöttiek következnek a prioritási listán.

A másik William Shakespeare-nek, az 1616-ban elhunyt költő-drámaírónak is van köze a koronavírus-járványhoz. Tavasszal oltóközpontot csináltak a londoni Westminster Abbey-nek abból a részéből, ahol az ő földi maradványai is nyugszanak.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás