Több mint ezer kitömött állatot talált a spanyol rendőrség egy valenciai raktárépületben

2022.04.12. · majom

A valaha begyűjtött egyik legnagyobb preparált állatseregletre bukkant a spanyol rendőrség a Reuters hétvégi beszámolója szerint: egy óriási valenciai raktárépületben több mint ezer kitömött állatot találtak, köztük jegesmedvéket, orrszarvúkat és elefántokat.

A hatóságok a Valencia városához közeli Béterában, egy 50 000 négyzetméteres ipari raktárban bukkantak a nem mindennapi zsákmányra. A kitömött állatok között több mint négyszáz védett faj példányait számolták össze, beleértve olyan kihalt állatokét is, mint a kardszarvú antilop vagy olyan veszélyeztetett fajokét, mint a bengáli tigris. De ezeken kívül oroszlánok, leopárdok, gepárdok és hiúzok preparált tetemét, valamint 198 hatalmas elefántagyart is lefoglaltak. A nyomozók szerint a kitömött állatok értéke megközelíti a 11 milliárd forintot (29 millió euró).

photo_camera Forrás: Guardia Civil / Twitter

A raktár tulajdonosa ellen csempészet, valamint vadvilág és védett fajok ellen elkövetett bűncselekmények miatt eljárás indult. Az ismert valenciai üzletember egy helyi lap, a Las Provincias szerint azt állítja, hogy az apjától örökölte a kitömött állatok nagy részét.

A valenciai rendőrség természetvédelmi csoportja 2021 novemberében kezdett nyomozni az ügyben, a nyomozók akkor kapták a fülest, hogy Béterában egy hatalmas magángyűjteményt rejtegethetnek.

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás