Az UFO-észlelésekről tart nyilvános meghallgatást kedden az amerikai kongresszus

2022.05.17. · tudomány

Május 17-én kedden, magyar idő szerint 15:00 órától kezdi kikérdezni az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon szakértőit az Egyesült Államok kongresszusa a hivatalosan azonosítatlan légköri jelenség (Unidentified Aerial Phenomena, UAP) néven emlegetett UFO-észlelésekről. Utoljára az 1960-as években tartottak nyilvános meghallgatást a témában az amerikai törvényhozásban.

Mint arról a Qubit is beszámolt, a Pentagon 2020 áprilisában oldotta fel három videó titkosítását, amelyeken korábbi azonosítatlan légi jelenségek láthatók. A rövid felvételeket a haditengerészet pilótái rögzítették 2004 és 2015 között. Az egyikben egy sötét, ovális objektum halad el egy repülőgép előtt, míg egy másikban egy kisebb objektum látható, ahogy a földfelszín felett gyorsulni kezd.

photo_camera A Pentagon egyik 2020-ban közzétett videójának részlete Fotó: navair.navy.mil

Az amerikai kongresszusban azután alakultak meg a témát vizsgáló bizottságok, hogy 2017-ben a Politico és a New York Times is terjedelmes anyagban leplezte le a Pentagon titkos UFO-kutató részlegét.

A Live Science összefoglalója szerint kedden a tavaly június végén kiadott, korábbi cikkünkben részletezett előzetes Pentagon-jelentés kerül terítékre. A 2004 és 2021 között észlelt 144 jelenségből állítólag 18 valóban a rendkívül szokatlan esemény kategóriába sorolható. Az ezen a linken bárki által követhető nyilvános meghallgatáson az amerikai képviselők Ronald Moultrie-t a védelmi tárca hírszerzési és biztonsági miniszterhelyettesét és Scott Bray-t, a haditengerészet hírszerzési igazgatóhelyettesét kérdezik.

Kapcsolódó cikkeink a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás