A Balatonnak nincs határa

2022.11.28. · VIDEO

A napokban hat fontos előadást osztunk meg a Kiszáradhat-e a Balaton? címmel rendezett szeptemberi Qubit Live #5 eseményünkről. Szöllősi-Nagy András hidrológus, Istvánovics Vera ökológus, Honti Márk hidrológus, Oláh Miklós szociológus, Kelemen Eszter ökológiai közgazdász és Jásdi István borász prezentációi önálló podcastok formájában is meghallgathatók.

A szeptember 5-én ötödik alkalommal megrendezett Qubit Live közönsége a természetes vagy természetközeli élőhelyek pusztításától a fürdőszezon sikerét befolyásoló eutrofizáción át a nagy merülésű adriai jachtoknak kedvező vízállást tartósítani kívánó elvárásokig számtalan témát felvetett a prezentációk után.

A tudományközi párbeszéd jegyében 2018 végén indított sorozat szezonnyitó rendezvényének hallgatósága tudományos Balaton-fórummá alakította az eseményt. Az első kérdés rögtön az volt, hogy vajon a Balatonnak hol húzódik a jogi partvonala, van-e egyáltalán határa? Jásdi István adta meg rá a csattanós választ. A nézői kérdések és a tudós válaszok immár videós formában is elérhetők: