Bébikengurut mentett ki a tűzből egy ausztrál férfimodell és önkéntes tűzoltó

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A modellként dolgozó Sam McGlone egyike azoknak az ausztráloknak, akik önkéntes tűzoltóként vesznek részt az Ausztrália délkeleti részén hetek óta tomboló, ezidáig 25 ember halálát és közel félmilliárd állat pusztulását okozó bozóttüzek megfékezésében.

Mcglone saját Instagram-oldalán tett közzé egy testkamerával rögzített videót, amelyen jól látható, amint megment egy növendék kengurut a lángokból.

A kengurubébi nem az első jelképe az ausztráliai élővilágot tizedelő kegyetlen bozóttüzeknek. Korábban hírt adtunk egy nagymamáról, aki blúzába csavarva mentett ki a tűzből egy megégett koalát, amely bár eleinte erőre kapott, napokkal később mégis el kellett altatni. A koaláknak becslések szerint a 30 százaléka veszett oda a minden eddiginél kiterjedtebb tüzekben. 

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: