Bébikengurut mentett ki a tűzből egy ausztrál férfimodell és önkéntes tűzoltó

A modellként dolgozó Sam McGlone egyike azoknak az ausztráloknak, akik önkéntes tűzoltóként vesznek részt az Ausztrália délkeleti részén hetek óta tomboló, ezidáig 25 ember halálát és közel félmilliárd állat pusztulását okozó bozóttüzek megfékezésében.

Mcglone saját Instagram-oldalán tett közzé egy testkamerával rögzített videót, amelyen jól látható, amint megment egy növendék kengurut a lángokból.

A kengurubébi nem az első jelképe az ausztráliai élővilágot tizedelő kegyetlen bozóttüzeknek. Korábban hírt adtunk egy nagymamáról, aki blúzába csavarva mentett ki a tűzből egy megégett koalát, amely bár eleinte erőre kapott, napokkal később mégis el kellett altatni. A koaláknak becslések szerint a 30 százaléka veszett oda a minden eddiginél kiterjedtebb tüzekben. 

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: