Bébikengurut mentett ki a tűzből egy ausztrál férfimodell és önkéntes tűzoltó

A Qubit a szabad és tájékozott magyar nyilvánosságért dolgozik. Segítsd a munkánkat!

A modellként dolgozó Sam McGlone egyike azoknak az ausztráloknak, akik önkéntes tűzoltóként vesznek részt az Ausztrália délkeleti részén hetek óta tomboló, ezidáig 25 ember halálát és közel félmilliárd állat pusztulását okozó bozóttüzek megfékezésében.

Mcglone saját Instagram-oldalán tett közzé egy testkamerával rögzített videót, amelyen jól látható, amint megment egy növendék kengurut a lángokból.

A kengurubébi nem az első jelképe az ausztráliai élővilágot tizedelő kegyetlen bozóttüzeknek. Korábban hírt adtunk egy nagymamáról, aki blúzába csavarva mentett ki a tűzből egy megégett koalát, amely bár eleinte erőre kapott, napokkal később mégis el kellett altatni. A koaláknak becslések szerint a 30 százaléka veszett oda a minden eddiginél kiterjedtebb tüzekben. 

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: