Bébikengurut mentett ki a tűzből egy ausztrál férfimodell és önkéntes tűzoltó

Nincsen túlélhető és fenntartható jövőnk tudomány nélkül, ahogy nekünk sincsen nélkületek. Támogasd a Qubit munkáját!

A modellként dolgozó Sam McGlone egyike azoknak az ausztráloknak, akik önkéntes tűzoltóként vesznek részt az Ausztrália délkeleti részén hetek óta tomboló, ezidáig 25 ember halálát és közel félmilliárd állat pusztulását okozó bozóttüzek megfékezésében.

Mcglone saját Instagram-oldalán tett közzé egy testkamerával rögzített videót, amelyen jól látható, amint megment egy növendék kengurut a lángokból.

A kengurubébi nem az első jelképe az ausztráliai élővilágot tizedelő kegyetlen bozóttüzeknek. Korábban hírt adtunk egy nagymamáról, aki blúzába csavarva mentett ki a tűzből egy megégett koalát, amely bár eleinte erőre kapott, napokkal később mégis el kellett altatni. A koaláknak becslések szerint a 30 százaléka veszett oda a minden eddiginél kiterjedtebb tüzekben. 

Magyarországon nincs még egy olyan újság, mint a Qubit. De ahhoz, hogy továbbra is lehessen, arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy támogassátok erőfeszítéseinket egyszeri vagy rendszeres adománnyal, és járuljatok hozzá, hogy a Qubit még alaposabb, még hitelesebb, még tudományosabb tudjon lenni.
Támogasd a Qubit munkáját – nekünk minden segítség számít!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: