Elkészült a magyar jelnyelvű koronavírus-tájékoztató

Nincsen túlélhető és fenntartható jövőnk tudomány nélkül, ahogy nekünk sincsen nélkületek. Támogasd a Qubit munkáját!

A Nyelvtudományi Intézet Többnyelvűségi Kutatóközpont NyelvEsély Kutatócsoportja elkészítette a Magyar Mentőszolgálat koronavírus-tájékoztatóját jelnyelven. 

Mint azt az intézet honlapján közzétett videó kísérőszövege fogalmaz, így próbálnak segíteni, hogy minél több jelnyelvet használó számára hozzáférhetőek legyenek az alapvető információk. 

A tájékoztatót elkészítő kutatócsoport az MTA Tantárgypedagógiai Kutatási Programja keretében működik. 

A csoport a napokban tette elérhetővé azt a távoktatás segítő weboldalt, amely segítséget szeretne nyújtani az online oktatásban a magyar jelnyelvet és a cigány nyelvet használók számára. 

Ha tetszik, amit csinálunk, ha te is fontosnak tartod, hogy magyar nyelven legyen egy okos és közérthető lap, ami nem a politikai barikádok csatazajáról tudósít, hanem a ránk váró – bátran mondjuk ki, ez az év is megmutatta, mennyire nem túlzás ez – civilizációs kihívásokkal foglalkozik, ami fel meri tenni a jövőnkkel kapcsolatos igazi kérdéseket, és meg is mutatja a modern tudomány válaszait mindezekre, nos ha ez szerinted is olyan égetően fontos, ahogy mi gondoljuk: heroikus munkát végző öt újságíróval, sok tucatnyi kutatóval és csak egy egészen kicsi kiadóval a hátunk mögött, akkor támogasd a munkánkat rendszeresen – számít a segítséged!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: