Dél-Koreában néhány nap után be kellett zárni a megnyitott iskolákat, mert újra terjedni kezdett a koronavírus

2020.05.31. · koronavírus

Dél-Korea azok közé az országok közé tartozik, amelyek a kezdetektől fogva viszonylag sikeresen küzdöttek meg a COVID-19-járvánnyal: a széleskörű teszteléssel, a kontaktkövetéssel és a szigorú karanténnal sikerült elejét venni a koronavírus zabolátlan terjedésének. Az 52 milliós országban összesen kevesebb mint 12 ezer fertőzéses esetet regisztráltak, és a halottak száma nem éri el a 300-at.

A múlt héten a lazítás jegyében elrendelték az iskolák fokozatos megnyitását: több száz intézmény fogadta újra a diákokat a megfelelő óvintézkedések mellett, amelyek között szerepelt a tantermek fertőtlenítése, a lázmérés, a maszkviselés és a távolságtartás, nem beszélve a tanulók közé felhúzott műanyag válaszfalakról, amelyek a vírus terjedését hivatottak megakadályozni.

A tervek szerint a néhány száz újranyitó iskolát további 838 követte volna ezen a héten, aztán fokozatosan megnyitott volna Dél-Korea további csaknem húszezer oktatási intézménye is. Csakhogy napokkal az újranyitás után ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma: az országos járványügyi központ csütörtökön 79 új esetet jelentett, ami arra késztette a hatóságokat, hogy újra bezárják a napokkal korábban megnyitott iskolákat, és természetesen a további iskolák újranyitását is elhalasztották.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás