A delta variáns terjedése miatt az Apple októberig nem rendeli el az irodai munkavégzést

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Bár az Apple szeptembertől heti három napra visszarendelte volna munkatársait az irodákban, az új koronavírus-fertőzések ismét emelkedő száma miatt erre előreláthatólag legkorábban októberben kerülhet sor – értesült vállalati forrásokból a Bloomberg.

Az amerikai hírügynökség emlékeztet arra, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója júniusban egy körlevélben a vállalat minden egyes dolgozóját figyelmeztette, hogy szeptembertől vissza kell térniük az irodai munkavégzéshez, mondván, hogy már széles körben elérhetőek a védőoltások és csökken az új fertőzések száma is. Akkor a Bloomberg szerint elindult egy belső levelezés, amiben a dolgozók arra kérték a vezetést, hogy ne kelljen családjuk, egészségük és munkájuk között választani.  

Az Apple vezetés mostani döntésében a munkavállalói kérés mellett leginkább az játszott szerepet, hogy a delta variáns viharos terjedése miatt a járványhelyzet ismét rosszabbra fordult az Egyesült Államokban. Az előző havi mélypont után az új amerikai COVID-19 esetek száma július közepére megduplázódott, miközben az átoltottság nem növekedett. 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a vállalat fejlesztési konferenciáján június 7-én a kaliforniai CupertinóbanFotó: BROOKS KRAFT/AFP

A hírügynökség szerint a korábban erősen irodacentrikus techcégek közül a Google már korábban meghosszabbította a home office-t, és annak ellenére, hogy tavasszal még a teljes hivatali visszaállást kommunikálta, végül az amazon is csak heti három nap irodai munkát irányzott elő alkalmazottainak.

Korábbi kapcsolódó cikkeink: