Osvárt Andrea: Budapesten nincs hagyománya annak, hogy megvédjük saját lakókörnyezetünket

2022.06.25. · podcast

Budapest tele van olyan társasházakkal, amelyek lakóközössége nem működik élő közösségként, ahol a belső fórumok panganak, vagy bosszantó konfliktusoktól terheltek, miközben az épületek állapota műszaki és esztétikai szempontból egyaránt rossz. Miért van, hogy ezzel a problémával nem igazán sikerül dűlőre jutni, mi kellene ahhoz, hogy megváltozzon a helyzet? Első lépésként érdemes végiggondolni, mi lenne, ha nem mástól várnánk a megoldást, hanem magunk kezdünk a dolgok végére járni. Hogyan kezd valaki színészként társasházi ügyekkel foglalkozni, és mire lehet jutni néhány év alatt?

Városi, építészeti, közlekedési témákkal foglalkozó podcastsorozatunk újabb epizódjában Osvárt Andrea színésznővel beszélget Édes Balázs urbanista, közlekedésgazdász.

Beszélgetésüket hallgasd alábbi csatornáinkon:

Az epizód elérhető Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

A korábbi adásokban Erő Zoltánt, Budapest főépítészét, Kádár Bálintot, a Kortárs Építészeti Központ elnökét, Somogyi Krisztina építészetkritikust, az Építészfórum volt főszerkesztőjét és Vincze Miklós újságírót, a városi történetek kutatóját faggattuk.

Hallgass bele ezekbe is:

link Forrás
link Forrás
link Forrás