369 milliárd dolláros klímavédelmi csomaggal fékezné meg a hőhullámokat és az áradásokat az amerikai kormányzat

2022.08.08. · gazdaság

Éjszakába nyúló maratoni ülésszak végén az Egyesült Államok szenátusa vasárnapra elfogadta azt az összesen 739 milliárd dollár elköltéséről rendelkező gazdasági stabilizációs törvényt, amely 369 dollárt különít el klímavédelmi intézkedésekre a szövetségi költségvetésből.

A BBC tudósítása szerint az Infláció Elleni Törvénycsomag klímavédelmi fejezete első sorban az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését és a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiákba való beruházását ösztönzi. A cél az, hogy 2030-ig 40 százalékkal csökkenjen az Egyesült Államok szén-dioxid-kibocsátása.

Amennyiben a demokrata többségű képviselőház is elfogadja, akkor 27 milliárdos büdzsével egy olyan szövetségi ügynökség, amely a megújuló energiaforráskan alapuló technológiák fejlesztését gyorsítaná fel a következő években. A törvénycsomag szerint az elektromos autók vásárlása után akár 7500 dollár adójóváírást is kaphatnak az egyes háztartások, a gépjárművek újbóli felhasználását ösztönzendő ez az összeg használt autó vásárlásakor pedig 4000 dollár lenne.

Az Egyesült Államok szenátusának washingtoni épülete augusztus 6-án szombat este
photo_camera Az Egyesült Államok szenátusának washingtoni épülete augusztus 6-án szombat este Fotó: ANNA ROSE LAYDEN/Getty Images via AFP

A fosszilis tüzelőanyagok miatti szennyezéseknek kitett közösségek támogatására
60 milliárd, az időjárási szélsőségeknek, hőhullámoknak, villámáradásoknak és más természeti katasztrófáknak ellenálló infrastruktúra kiépítésére pedig további 2,2 milliárd dollárt szán a Biden-kabinet.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás