David Attenborough klímafilmmel tér vissza

2019.03.25. · tudomány

„A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy ha a következő évtizedben nem cselekszünk radikálisan, visszafordíthatatlan károkat okozunk a természetben, társadalmaink pedig összeomlanak” – idézte a BBC Sir David Attenborough szavait a természetfilmes új, a tervek szerint még idén tavasszal bemutatandó dokumentumfilmjéből, amely egyelőre a Klímaváltozás: a tények munkacímet viseli.

A legendás természetfilmes legújabb munkája, mint a címe is jelzi, a már jelenleg is zajló éghajlati katasztrófa hatásaival foglalkozik. 

A BBC One televíziós csatorna megbízásából „sürgősséggel” készülő alkotásban Attenborough szigorúan csak a már feltárt tényeket dolgozza fel. 

A 92 éves zoológus a tavalyi lengyelországi Katowicében tartott klímaváltozási csúcstalálkozón, a COP24-en dörgölte a világ politikai elitjének orra alá a valóságot. Az idén januárban a svájci Davosban tartott Világazdasági Fórumon pedig Vilmos herceggel beszélgetve hívta fel a döntéshozók figyelmét a klímaváltozás várható hatásait mérséklő cselekvésre.  

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás