2024-ben jöhet az Apple saját fejlesztésű elektromos autója

2020.12.22. · TECH

Iparági jelentések szerint az Apple állítólag már dolgozik a saját fejlesztésű elektromos járművén, ami 2024-ben kerülhet piacra, és a helyzetet jól ismerők szerint a cég vadonatúj (ahogy a forrás fogalmazott: magasabb szintű) technológiát fog használni az akkumulátorok gyártásához.

Már régóta pletykálják, hogy az Apple a számítógép- és telefonpiac letarolása után a járműiparban is megvetné a lábát. A hétpecsétes titokként őrzött Project Titan, az önvezető autók fejlesztésével foglalkozó divízió már évek óta aktív, de a Reuters jelentése szerint a régóta formálódó tervek lassan kézzelfogható alakot öltenek.

A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint az új akkumulátor igazi generációs ugrás lesz; olyan jelentőségű előrelépés, mint amilyen az iPhone megjelenése volt a mobilpiacnak. A járművek több LIDAR szenzorral szkennelik a környéküket; erre a célra a külső beszállítóktól származó eszközöket, vagy a saját fejlesztésű, az iPhone 12 Pro és az iPad Pro gyártása során elkészült szenzorokat is felhasználhatják.

A Reuters úgy tudja, hogy a járműfejlesztési munkálatok azután indultak be az Apple-nél, miután kirúgtak 200 embert a Project Titan csapatából, és átstrukturálták a munkafolyamatokat. A vállalat valószínűleg külső partnerre támaszkodik majd a járművek gyártásánál.

A tervek szerint az első Apple jármű már 2024-ben megjelenhet, de elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány hátráltathatja a munkálatokat, és a végleges jármű csak 2025-ben kerülhet piacra. Mindez csak spekuláció; ami biztos, hogy az Apple aktívan dolgozik egy új járműtechnológián.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás