Ész Ventura: Íme a 2022-es pontverseny eredményei és a nyeremények

Kedves Ész Ventura-olvasók és megoldók!

Lezártuk a tavalyi pontversenyt, és kisorsoltuk a nyerteseket. Tavaly 33 feladványt tűztünk ki, amelyekre nagyjából 250 megoldás érkezett. A legelső megoldók listája, valamint a kreatív megoldásokért és a bónuszkérdésekért kiosztott banánok listája megtalálható a 2022-es Dicsőségfalon, ahonnan a feladványok már megjelent megoldásait is könnyedén el lehet érni.

Az Ész Ventura díjazását idén a Reflexshop, a Csodák Palotája, a Typotex Kiadó és a Pallasz Athéné Könyvkiadó támogatta felajánlásokkal. Díjakat fenti támogatóink jóvoltából a következő kategóriákban osztottunk.

  • A legelső megoldók között kisorsoltunk egy díjat a megszerzett koponyáikkal arányos módon. A szerencsés nyertes Sperner L. Emma álnéven író olvasónk lett. Nyereménye egy LUNA Capital társasjáték a Reflexshop felajánlásából.
  • A legelső megoldók között kiosztottunk egy különdíjat, amit Mérvadó Béla vihet el, aki az év során legtöbbször küldött elsőként megoldást: 33 kitűzött feladványból 8-szor. Nyereménye egész napos családi jegy a Csodák Palotája felajánlásával.
  • A legkreatívabb hárombanános beküldők között kisorsoltunk egy díjat a hárombanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Dömők Dávid lett, akinek a nyereménye A Mars terraformálása: Árész-expedíció című társasjáték a Reflexshop felajánlásából.
  • A kétbanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat a kétbanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Tar Katalin lett, akinek nyereménye könyvcsomag a Typotex Kiadó és a Pallasz Athéné Kiadó felajánlásaiból.
  • Az egybanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat az egybanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Pintér Bálint lett, akinek a nyereménye könyvcsomag a Typotex Kiadó és a Pallasz Athéné Kiadó felajánlásaiból.
  • Az év legnehezebb feladványaira helyes megoldást beküldők között is kisorsoltunk egy díjat. A szerencsés nyertes Gémesi Ferenc lett, akinek a nyereménye A nagy szerencse szelence című partijáték a Reflexshop felajánlásából.
  • A 2022-ben a legtöbb helyes megoldást beküldő verenyző különdíjat is kap, ennek nyertese Mérvadó Béla lett, aki 18 feladványára küldött megoldást. Gratulálunk! Nyereménye könyvcsomag a Typotex Kiadó és a Pallasz Athéné Kiadó felajánlásaiból.
  • A helyes megoldást beküldők között kisorsoltunk további 3 díjat koponyáktól és banánoktól függetlenül. A szerencsés nyertesek: Bodonyi Ádám, Kollányi Fruzsina, Balogh Zoltán. Ők mindannyian egész napos családi jegyeket nyertek a Csodák Palotája felajánlásával.
  • Végezetül kisorsoltunk egy különdíjat fiatal megoldóink között. A szerencsés Tímár Zsombor 10. osztályos tanuló lett, aki szintén CSOPA családi jegyet nyert.

A sorsoláshoz, ahogy korábban is, az ötöslottó sorsolását használtuk randomgenerátorként, hogy a sorsolás ellenőrizhető legyen. Az idei 1. heti kettes találatok számát (49132) mint véletlen számot használtuk az egybanánosok és a legelső megoldók sorsolásához. A 2. heti kettes találatok számát (70141) használtuk a kétbanánosok sorsoláshoz. A 3. heti kettes találatok számát (62955) használtuk a hárombanánosok és a legnehezebb feladványokat megoldók sorsolásához. A levélsorsoláshoz újra használtuk mind a három ötöslottó-sorsolás által generált véletlen számot. A fenti véletlen számokkal a sorbarendezett megoldókból, megoldásokból, ill. levelekből sorszámuk szerint választották ki a nyertest ciklikusan. A sorba rendezés minden esetben megfelelt a Dicsőségfalon megjelent sorrendnek, a levelek esetén pedig az időrendnek.

Az év során több különdíjat is kiosztottunk:

  • A 167. és 168. feladványok első megoldásáért Mérvadó Béla kapja a különdíjat, ami Gál Péternek, az Ördöglakat Blog szerzőjének a keze munkáját dícsérő egyedi készítésű, belül lézervágott faelemeket tartalmazó feladványos könyvecske.
  • Az év végén újra kitűzött, addig megoldatlan, feladványokra elsőként megoldást küldő Szamoránsky János a Typotex Kiadó könyvcsomagját nyerte.

Gratulálunk minden nyertesünknek! Reméljük, idén is olvassátok az Ész Venturát, a verseny újra indul. Kérünk titeket, hogy népszerűsítsétek a feladványokat minél szélesebb körben.

A korábbi évek nyertesei

2021-es Dicsőségfal és eredményhirdetés
2020-as Dicsőségfal és eredményhirdetés
2019-es Dicsőségfal és eredményhirdetés
2018-as Dicsőségfal és eredményhirdetés
2017-es Dicsőségfal és eredményhirdetés

Támogatóink