Ingyenes online tanácsadás indult azoknak, akik rosszul alszanak a karanténban

Nincsen túlélhető és fenntartható jövőnk tudomány nélkül, ahogy nekünk sincsen nélkületek. Támogasd a Qubit munkáját!

A Magyar Alvásszövetség ingyenes, alvással kapcsolatos életmód-tanácsadást indított. A Benyovszky Orvosi Központ Facebook-oldalán minden hétköznap a megfelelő életmód fenntartásában, alakításában kívánnak segítséget nyújtani az érdeklődőknek.

„Az alváslét az egészséges életmód alapja, amelynek minőségére minden körülmények között, így a lakáskarantén-helyzetben is oda kell figyelnünk. Ha kibillenünk a korábban megszokott életritmusunkból, az úgynevezett cirkadián ritmusunk megsérül, akkor azt észre kell vennünk és helyre kell állítanunk. Felelősséggel tartozunk magunkért, a hálótársunk, a gyermekünk, a szüleink a családunk jó alváséért is” – írták a közleményben.

Az élő tanácsadást Pálffi Brigitta alvásterapeuta tartja hétköznaponként 17-18 óra között, ezen a Facebook-oldalon.

A karantén ráadásul nemcsak az alvási ciklust, hanem az álmokat is átrendezheti – a járvány alatt elszaporodó furcsa álmokról, azok magyarázatáról és lehetséges ellenszereiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Magyarországon nincs még egy olyan újság, mint a Qubit. De ahhoz, hogy továbbra is lehessen, arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy támogassátok erőfeszítéseinket egyszeri vagy rendszeres adománnyal, és járuljatok hozzá, hogy a Qubit még alaposabb, még hitelesebb, még tudományosabb tudjon lenni.
Támogasd a Qubit munkáját – nekünk minden segítség számít!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: