Ingyenes online tanácsadás indult azoknak, akik rosszul alszanak a karanténban

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

A Magyar Alvásszövetség ingyenes, alvással kapcsolatos életmód-tanácsadást indított. A Benyovszky Orvosi Központ Facebook-oldalán minden hétköznap a megfelelő életmód fenntartásában, alakításában kívánnak segítséget nyújtani az érdeklődőknek.

„Az alváslét az egészséges életmód alapja, amelynek minőségére minden körülmények között, így a lakáskarantén-helyzetben is oda kell figyelnünk. Ha kibillenünk a korábban megszokott életritmusunkból, az úgynevezett cirkadián ritmusunk megsérül, akkor azt észre kell vennünk és helyre kell állítanunk. Felelősséggel tartozunk magunkért, a hálótársunk, a gyermekünk, a szüleink a családunk jó alváséért is” – írták a közleményben.

Az élő tanácsadást Pálffi Brigitta alvásterapeuta tartja hétköznaponként 17-18 óra között, ezen a Facebook-oldalon.

A karantén ráadásul nemcsak az alvási ciklust, hanem az álmokat is átrendezheti – a járvány alatt elszaporodó furcsa álmokról, azok magyarázatáról és lehetséges ellenszereiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: