Ingyenes online tanácsadás indult azoknak, akik rosszul alszanak a karanténban

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A Magyar Alvásszövetség ingyenes, alvással kapcsolatos életmód-tanácsadást indított. A Benyovszky Orvosi Központ Facebook-oldalán minden hétköznap a megfelelő életmód fenntartásában, alakításában kívánnak segítséget nyújtani az érdeklődőknek.

„Az alváslét az egészséges életmód alapja, amelynek minőségére minden körülmények között, így a lakáskarantén-helyzetben is oda kell figyelnünk. Ha kibillenünk a korábban megszokott életritmusunkból, az úgynevezett cirkadián ritmusunk megsérül, akkor azt észre kell vennünk és helyre kell állítanunk. Felelősséggel tartozunk magunkért, a hálótársunk, a gyermekünk, a szüleink a családunk jó alváséért is” – írták a közleményben.

Az élő tanácsadást Pálffi Brigitta alvásterapeuta tartja hétköznaponként 17-18 óra között, ezen a Facebook-oldalon.

A karantén ráadásul nemcsak az alvási ciklust, hanem az álmokat is átrendezheti – a járvány alatt elszaporodó furcsa álmokról, azok magyarázatáról és lehetséges ellenszereiről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: