3 pofonegyszerű ábra, ami minden fontosat elmond a várható koronavírus-vakcinákról

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Bár a héten derült ki az AstraZeneca reménykeltő koronavírus-vakcinájáról, hogy a cég nem a teljes igazságot hozta nyilvánosságra a kísérletekről, a november eddig a biztató oltóanyagokról szóló hírek jegyében telt.

Mivel több jelölt is versenyben van, nehéz követni, hogy melyik milyen elven működik, mennyire hatásos, milyen tárolási, szállítási körülményeket igényel.

Ezért készítettük az alábbi összehasonlító táblázatot, amely részben a BBC információin, részben pedig az Egészségügyi Világszervezet és a magyar kormány tájékoztatásán alapul.  

És hogy hogyan készül, illetve hogyan fejti ki hatását a két fő vakcinatípus, az mRNS-alapú, illetve a vírusvektor-alapú? Arra is van két ábránk: 

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Legfrissebb cikkeink koronavírus-vakcina témában: