Mi lesz veled, Mátrai Erőmű?

2021.04.07. · podcast

Miért hagyta az állam, hogy a Mátrai Erőműből kilapátolják a pénzt, és miért vette a nyakába ezt a környezetvédelmi és pénzügyi problémahalmazt? Van-e realitásuk a 2025-re várt zöldítési kísérleteknek? Hogyan pótolnák a kieső áramtermelést, ha végleg bezárna az üzem? Mi történhet azzal a több ezer emberrel, akinek az erőmű jelenti a megélhetést?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Qubit, az Energiaklub és a TRIP hajó Energiahajó nevű közös rendezvénysorozatának hatodik, online beszélgetése, amelyben Győri Kata, az Energiaklub dekarbonizációs szakértője, Felsmann Balázs, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont főmunkatársa, valamint Hargitai Miklós szakújságíró, a Népszava főszerkesztő-helyettese vitázott. A beszélgetést Bart István klímaguru, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetője moderálta.

A beszélgetés elérhető videó- és podcastcsatornáinkon:

Az Energiahajó hatodik epizódját a Qubit Podcast alatt tudod meghallgatni: Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Az Energiahajó rendezvénysorozat a klíma, az energiahatékonyság, az épített és a természetes környezet sokszögén belüli ügyeket, problémákat vizsgálja szakértő vendégek bevonásával. Az első eseményt Budapest közlekedésének, a másodikat a légszennyezettség magyarországi helyzetének, a harmadikat Joe Biden klímamegváltós szerepének és esélyeinek, a negyediket az évtized egymást erősítő válságainak, az ötödiket az Európában zajló orosz–amerikai gázháborúnak szenteltük.

Néhány korábbi beszélgetés:

link Forrás
link Forrás
link Forrás