Orosz–amerikai gázháború Európáért

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Ki áll nyerésre Európa energiaellátásáért folyó harcban, és vajon milyen arcát mutatja az orosz medve a következő években? Mekkora valójában az európai energiafüggőség? Lenyomja-e a magyar gázárakat a január elején átadott új balkáni gázvezeték? Elárulták-e a németek Európát? Milyen energiaügyi együttműködések elfogadhatók Oroszországgal? Miért nem hatottak a washingtoni szankciók? Navalnij bebörtönzése miatt leállítja-e az EU a Balti-tenger alatt futó új Északi Áramlat építését?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Qubit, az Energiaklub és a TRIP hajó Energiahajó nevű közös rendezvénysorozatának ötödik, online beszélgetése, amelyben Deák András György, a Stratégiai és Védelmi Kutatóintézet energiapolitikai kutatója, Magyari Péter, a 444 szakújságírója és Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója vitázott. A beszélgetést Bart István klímaguru, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetője moderálta. 

A beszélgetés már elérhető videó- és podcastcsatornáinkon: 

Az Energiahajó ötödik epizódját a Qubit Podcast alatt tudod meghallgatni: Spotify-onGoogle Podcasts-onApple Podcasts-onRSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!  

Az Energiahajó rendezvénysorozat a klíma, az energiahatékonyság, az épített és a természetes környezet sokszögén belüli ügyeket, problémákat vizsgálja szakértő vendégek bevonásával. Az első eseményt Budapest közlekedésének, a másodikat a légszennyezettség magyarországi helyzetének, a harmadikat Joe Biden klímamegváltós szerepének és esélyeinek, a negyediket az évtized egymást erősítő válságainak szenteltük. 

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Néhány korábbi beszélgetés: