Orosz–amerikai gázháború Európáért

2021.03.02. · podcast

Ki áll nyerésre Európa energiaellátásáért folyó harcban, és vajon milyen arcát mutatja az orosz medve a következő években? Mekkora valójában az európai energiafüggőség? Lenyomja-e a magyar gázárakat a január elején átadott új balkáni gázvezeték? Elárulták-e a németek Európát? Milyen energiaügyi együttműködések elfogadhatók Oroszországgal? Miért nem hatottak a washingtoni szankciók? Navalnij bebörtönzése miatt leállítja-e az EU a Balti-tenger alatt futó új Északi Áramlat építését?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Qubit, az Energiaklub és a TRIP hajó Energiahajó nevű közös rendezvénysorozatának ötödik, online beszélgetése, amelyben Deák András György, a Stratégiai és Védelmi Kutatóintézet energiapolitikai kutatója, Magyari Péter, a 444 szakújságírója és Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója vitázott. A beszélgetést Bart István klímaguru, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetője moderálta.

A beszélgetés már elérhető videó- és podcastcsatornáinkon:

Az Energiahajó ötödik epizódját a Qubit Podcast alatt tudod meghallgatni: Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Az Energiahajó rendezvénysorozat a klíma, az energiahatékonyság, az épített és a természetes környezet sokszögén belüli ügyeket, problémákat vizsgálja szakértő vendégek bevonásával. Az első eseményt Budapest közlekedésének, a másodikat a légszennyezettség magyarországi helyzetének, a harmadikat Joe Biden klímamegváltós szerepének és esélyeinek, a negyediket az évtized egymást erősítő válságainak szenteltük.

Néhány korábbi beszélgetés:

link Forrás
link Forrás