Legyőzi-e Matolcsy az inflációt?

2022.01.14. · podcast

Meddig szaladnak még az árak? Miért érezzük sokan, hogy még annál is nagyobb az infláció, mint ahogy a tévében, rádióban mondják? Miért sújtja jobban a pénzromlás a szegényeket, mint a gazdagokat? Irigyeljük Japánt, ahol inkább esni szoktak az árak? Mire jó az árstabilitás? Hogyan tartja össze a pénz a társadalmakat? Mi köze a covidnak az inflációhoz? Mi fűti most az inflációt? Mitől szálltak el az energiaárak Európában? Valóban az elkapkodott zöldítés miatt, vagy az orosz–amerikai gázháború gyűrűzött be? Mit tehetnek a jegybankok? Miért kergetik az inflációs célt? Jó ötlet a benzinárak és a hitelkamatok befagyasztása? Mit csináljunk a költségvetési hiányunkkal? Mi lenne, ha erősebb lenne a forint? Kell-e nekünk euró? Mi várható 2022-ben?

Most induló, a közgazdaság, a piac és a kapitalizmus problémáival foglalkozó podcastsorozatunk legelső epizódjában Tardos Gergely, az OTP Elemzési Központjának igazgatója és két állandó szerzőnk, Prinz Dániel, a londoni Institute for Fiscal Studies kutatója és Zsoldos István adattudós, a MOL ex-vezető közgazdásza beszélgetnek a magyar inflációról és féken tartásának esélyeiről. A moderátor Kövesvári Krisztián.

Hallgasd alább:

Az epizód elérhető Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Az adást zoomon rögzítettük, elnézést kérünk a hanghibákért.

Hallgass bele ezekbe is:

link Forrás
link Forrás
link Forrás