Bardóczi Sándor főtájépítész: Az egycentis gyep a városban nem más, mint fenntarthatatlan ökológiai sivatag

2023.03.29. · podcast

Újrainduló urbanisztikai sorozatunk friss adásában sorra vettük Budapest legfontosabb zöld vonatkozású ügyeit, beszéltünk többek között az új parkokról és telepítésekről, az utóbbi időszak néhány fontos konfliktusáról, mint a méhlegelők és a kaszálás ügye, és olyan, hosszú ideje meghatározó témákról, mint a Városliget és a Római-part.

Hogy állnak Budapest zöld ügyei? Mit tanulhatunk ezekből a konfliktusokból? Hogyan fordítható át pozitív kommunikációra a hazugságokra épülő intenzív kormányzati propaganda? Miként működik a városok közötti politikafüggetlen tudásátadás? Hogyan haszálhatók a hagyományos csatornák és a közösségi média felületei az edukációban? Milyen a szemléletformálás a gyakorlatban, hogyan lesz éjjeli vandalizmusból katarzis? Lehet-e sokkal élhetőbb hely a főváros, és mi kell ahhoz, hogy évtizedes beidegződéseket megváltoztassunk?

Városi, építészeti, közlekedési témákkal foglalkozó podcastsorozatunk újabb epizódjában Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével beszélget Édes Balázs urbanista, közlekedésgazdász.

Hallgasd alább:

Az epizód elérhető Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

A korábbi adásokban Erő Zoltánt, Budapest főépítészét, Kádár Bálintot, a Kortárs Építészeti Központ elnökét, Somogyi Krisztina építészetkritikust, az Építészfórum volt főszerkesztőjét, Vincze Miklós újságírót, a városi történetek kutatóját és Osvárt Andrea színésznőt, társasházi aktivistát faggattuk.

(A címlapkép egy magyarországi parkban készült 1940-ben, forrása a Fortepan.)

Hallgass bele ezekbe is:

link Forrás
link Forrás
link Forrás