2021 is a válságok éve lesz?

2021.02.03. · podcast

Hogyan viszonyulnak egymáshoz 2021 válságai, és milyen lehetőségeink vannak a kilábalásra az előttünk álló évben, évtizedben? Van-e bármi esélye, hogy egyszerre harcoljunk meg az elhúzódó egészségügyi válsághelyzettel, a példátlan gazdasági krízissel, a klímaválsággal és a biodiverzitás végső összeomlásával?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Qubit, az Energiaklub és a TRIP hajó Energiahajó nevű közös rendezvénysorozata negyedik, online beszélgetése, amelyben Sipos Katalin biológus, a WWF hazai igazgatója, Borbáth Endre Berlinben élő kríziskutató, valamint Zsoldos István közgazdász, adattudós, a Qubit állandó szerzője vitáztak. A beszélgetést Bart István klímaguru, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetője moderálta.

A beszélgetés már elérhető videó- és podcastcsatornáinkon:

Az Energiahajó negyedik epizódját a Qubit Podcast alatt tudod meghallgatni: Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Az Energiahajó rendezvénysorozat a klíma, az épített és a természetes környezet, illetve az energiahatékonyság témáin belüli legégetőbb kérdésekre keresi a válaszokat szakértő vendégeink segítségével. Az első eseményt Budapest közlekedésének, a másodikat a légszennyezettség magyarországi helyzetének, a harmadikat pedig annak a kérdéskörnek szenteltük, hogy mennyiben segítheti Joe Biden és az új amerikai adminisztráció hivatalba lépése a klímaküzdelmeket.