Thúróczy Bertalan: A testünk olyan, mint egy Ferrari, nem mindegy, mit töltünk bele

Thúróczy Bertalan 21 éves volt, amikor hererákot diagnosztizálták nála. Az első sokkból felocsúdva úgy döntött, nem hagyja félbe egyetemi tanulmányait, úgyhogy a kemoterápiás kezeléssel párhuzamosan bejárt óráira, és letette a vizsgáit. Heroikus küzdelemmel mára teljesen felgyógyult a betegségéből, félmaratonokat fut, immár bioszenzorokat fejleszt, könyveiben pedig az egészségtudatos életmódot hirdeti.

„Egészségünk egyik alappillére a táplálkozás. Én mindig a sportból, a futásból indulok ki, központi eleme az életemnek, de lehet, hogy másnak más, úgyhogy próbáljuk meg a futás helyébe behelyettesíteni azt a mozgásformát, ami a központi eleme az életünknek. Én például az edzésekhez szabom azt is, mikor mit eszem és mennyit, mekkora mennyiségű zsírt vagy szénhidrátot. Úgy gondolok a szervezetemre, mintha lenne egy Ferrarim, ezért nem mindegy, mivel tankolom meg” – vallja. Jövőre jelenik meg Super Sapiens címen a második könyve, amelyben részletesen elmondja, hogyan lehet bőrünkre tapasztott szenzorokkal és egészséges életmóddal optimális sportteljesítményt elérni, és mi kell ahhoz, hogy 120 évig élhessünk – egészségesen.

Thúróczy Bertalan
photo_camera Thúróczy Bertalan Fotó: Tóth András/ Qubit

A Qubit podcast legújabb adásában Thúróczy Bertalan ráktúlélővel, orvosbiológiai mérnökkel és hosszútávfutóval arról beszélgettünk, hogy mire kell figyelni, ha valaki egy fokozottan egészségtudatos életmódra váltana: milyen étrendet, milyen mozgásformát ajánl, mit tegyünk, ha mi is szeretnénk hosszan tartó, egészséges életet élni, hogyan ne vesszünk el a diéták és ajánlások tengerében, hogyan tehetjük életmódunkat a lehető leginkább személyre szabottá. És persze miért nem baj, ha mindezek után, karácsonykor eggyel több bejgli csúszik le a kelleténél.

Hallgasd alább:

Az epizód elérhető Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

A podcast elkészítését a Medipredict támogatta.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás